Windows Phone Week dolazi i u Hrvatsku

microsoft-windows-phone-glas
Windows Phone platforma prijeko potrebne injekcije i zanimanje developera dobiva i događajima poput Windows Phone Weeka – koji će uskoro stići i u Zagreb u obliku jednodnevnog sastanka i predavanja. Time se Hrvatska pridružila drugim zemljama koje su polučile solidne rezultate i izniman interes zajednica i pojedinačnih developera.

Imamo za svakoga ponešto: uz klasične Windows Phone teme, posebno bismo izdvojili dizajn Windows Phone aplikacija (nešto što developerima po definiciji nije jača strana) i gosta iz Mađarske koji iza sebe ima dvije globalno uspješne aplikacije, a za jednu od njih je dobio i sredstva projekta AppCampus koji još uvijek rado nagrađuje nove i inovativne ideje. I naravno – neizostavne bogate nagrade, kako stvari stoje, osjetno bogatije čak i nego prošli puta! :-)

Program počinje predavanjem o Windows Phone App Studio alatu za razvoj WP8 aplikacija bez pisanja koda. U teoriji bi to trebalo omogućiti i onima bez developerskog iskustva sastaviti aplikaciju koja je spremna za objavljivanje u Windows Phone trgovini. Slijede predavanja za “metro” dizajn u aplikacijama (lijepo je vidjeti da barem developeri nisu odustali od ovoga nazivlja), razvoju igara, savjetima za lakšu izradu aplikacija i dr.

Događaj bi se trebao odviti 4.10.2013., a iako na službenim stranicama stoji informacija da je sve popunjeno – možda se prostor u Horvatovoj 82 i oslobodi za više sudionika.