AMD je opet prvi na svijetu. Predstavili su procesor radnog takta 5GHz

AMD-Logo-amd-chip-computer

AMD je danas predstavio najsnažnije članove njihove legendarne AMD FX obitelji CPU-ova. AMD FX-9590 je prvi na svijetu komercijalno dostupan procesor sa radnim taktom od 5GHz. Ovi 8-jezgreni CPU-ovi desktop entuzijastima donose novu razinu igraćih i multimedijalnih performansi.

AMD FX-9000 Serija CPU-ova će biti dostupna inicijalno u desktop PC računalima kroz konfiguracije OEM proizvođača.

“Na E3 sajmu ovog tjedna, AMD je pokazao zašto se nalazi u samom srcu igranja,” rekao je Bernd Lajenhard (Bernd Lienhard), korporativni potpredsednik i generalni menadžer u AMD-u. “Novi FX procesor s radnim taktom od 5GHz je snažan pokazatelj performansi koje zahtijevaju igrači koji žele doživjeti fenomenalno iskustvo ultra-visokih rezolucija uključujući i AMD Eyefinity tehnologiju. Predstavljanje prvog na svijetu komercijalno dostupnog procesora s radnim taktom od 5GHz je inovacija s kojom se AMD ponosi.”

“AMD nastavlja s pomicanjem granica kada su u pitanju desktop karakteristike i snaga performansi,” kaže Voles Santos (Wallace Santos), CEO i osnivač MAINGEAR-a. “Predstavljanjem prvog na svijetu 8-jezgrenog CPU-a s radnim taktom od 5GHz, AMD nastavlja dominaciju u inovacijama i pruža kupcima najbolje-u-klasi iskustvo. Mi smo oduševljeni što smo dio ovog uzbudljivog lansiranja proizvoda.”

Novi FX-9590 na 5GHz, i FX-9370 na 4.7GHz bazirani na “Piledriver” arhitekturi su otključani radi lakšeg overklokiranja i entuzijastima utiru put za uživanje u visokim CPU brzinama i na taj način stečenim performansama. Osim toga, procesori sadrže AMD Turbo Core 3.0 tehnologiju za dinamičku optimizaciju performansi CPU jezgara i omogućavaju najveće računalne performanse za najintenzivnije poslove.

Novi AMD FX CPU-ovi će biti dostupni za ugradnju u sustave diljem svijeta s početkom ovog ljeta. Dva modela koja će biti dostupna su:

FX-9590: s elitnim “Piledriver” jezgrama, i 5 GHz maksimalnim Turbom
FX-9370: s elitnim “Piledriver” jezgrama, i 4.7 GHz maksimalnim Turbom

Više detalja na službenim stranicama.