LG Optimus G Pro i službeno predstavljen – u Japanu

lg-optimus-g-pro
Uređaj čije su specifikacije i koncepti procurili prije nepuna tri dana sada je i službeno predstavljen. I da, valja reći kako su apsolutno sve informacije o njemu bile točne, riječ je o pravom divu od uređaja – u svakom smislu.

LG Optimus G Pro tako donosi 5″ Full HD ekran (1080p), četverojezgreni Snapdragon S4 Pro (APQ8064) radnog takta 1.7GHz, 2GB radne memorije, 32GB spremišne memorije i bateriju od 3000mAh. Potvrđena je i 13MP stražnja kamerica, kao i prednja razlučivosti 2.4MP. Nešto je deblji i teži od konkurencije te klase (mase 160 grama te dimenzija 139x70x10.1mm), no LG se osim performansama nastoji razlikovati i u softverskom paketu.

Tako LG u Android donosi nešto što zove Slide Apps, aplikacije u obliku widgeta koje svoje mjesto drže u gornjim slojevima sučelja, neovisno o pokrenutim aplikacijama. Uz to, Optimus G Pro može snimati video s obje kamere istovremeno (Dual Video), ali se konačna datoteka pregledava u “slika-u-slici” modu i nije ju moguće razdvojiti u dvije.

Sad o lošim stranama: uređaj je predstavljen tek u Japanu i za njihovog mobilnog operatera NTT Docomo, a o globalnoj dostupnosti nema ni riječi. Ipak, prije nego potonu sve lađe, valja reći kako se LG vjerojatno sprema predstaviti isti ili sličan uređaj već na Mobile World Congress 2013 u Barceloni krajem veljače.

Izvor: Docomo (.pdf)