Domaći programeri prikupili gotovo 250.000 kuna za razvoj igre Legends of Dawn

Legends of Dawn naslovna

S posljednjim danima 2012. informirali smo vas o domaćim programerima tvrtke Dreamatrix, a koji su se za potrebe završetka igre naziva Legends of Dawn okrenuli popularnoj crowdsourcing platformi Kickstarter. Manje od 24 sata od zadanog cilja i željenog iznosa Dreamatrix je na KIckstarteru postigao i više od očekivanog.

U mjesec dana Legends of Dawn je premašio sva očekivanja postigavši 166% zadanog cilja i time postao prvi hrvatski projekt ikada uspješno financiran na Kickstarteru. Preko 1700 backera (podržavatelja) prikupilo je nešto više od 240.000 kn što će omogućiti završavanje najambicioznije hrvatske igre. Posebnost ovog projekta je da je igra razvijena u domaćem programu Dreamatrix Engine – setu moćnih alata za razvoj naprednih PC igara i virtualnih svjetova. Takvih alata je malo na tržištu i Dreamatrix trenutno traži načine kako komercijalizirati software globalno. Jedna od zanimljivosti ove igre je da će se igrači kretati svjetovima u kojima će njihovu sudbinu određivati drevna starohrvatska božanstva poput Velesa, Peruna i Svaroga, a važnu ulogu ima i glagoljsko pismo.

Inicijalno, Dreamatrix je za završetak igre Legends of Dawn trebao 25.000 dolara, oko 140.000 kuna, a uspjeli su prikupiti znatno više. Legends of Dawn je izometrijski RPG otvorenog tipa koji će igračima ponuditi sve ono što u RPG žanru vole – prostrani svijet, klase, rase, brojne skillove i slobodu izbora – a za razliku od brojnih drugih Kickstarter igara koje smo do sada spominjali, njegov razvoj je gotovo na samom kraju.

Još samo jedan dan, koliko kampanja još traje na Kickstarteru, moguće je podržati ovaj kreativni domaći tim kupivši unaprijed igru ili neki od ponuđenih kompleta.

Da podsjetimo i kako Legends of Dawn izgleda bezobrazno dobro.

Ekipu Dreamatrixa možete pratiti na službenim stranicama ili Facebooku.

 • zoran123456

  Zašto mi Rvatine moramo engleski pričati kao Rusi ? Inače, IMHO igra ne djeluje ništa posebno.

 • Archy

  Da… Da samo se ti zanosi
  Za tu igru je trebalo 10 godina, a sada razvijaju
  novu igru Wave of Darkness.. Od 2015
  Takva igra je cudo za team od 9 ljudi