[VIDEO] BlackBerry Z10 napokon (neslužbeno) otkriven

BlackBerry Z10
Novi dan, nove vijesti za BlackBerry – sezona je vijesti o RIM-u sve do službenog predstavljanja. Ovaj put više nije riječ o procurenim informacijama već nečem prilično opiljivom i gledljivom; Austrijski Telekom-Presse je BlackBerry Z10 uređaj provukao kroz svoje šape i demonstrirao platformu.

I dok je kristalno čiste fotografije uređaja moguće vidjeti na linku, Telekom-Presse je demonstrirao i softversku stranu. Operativni sustav BB10 se čini fluidnim i sve izvedene zadaće su koliko-toliko intuitivne – barem ako je suditi po videu:

Što se tehnikalija tiče, uređaj pogoni dvojezgreni ARM Cortex A9 procesor radnog takta 1.5GHz, uz 2GB radne memorije te 16GB prostora za spremanje podataka. Z10 je dijagonale 4.2″ i HD razlučivosti, a težak je svega 125grama. Opet valja podsjetiti kako službeno prezentiranje platforme i uređaja slijedi 30 siječnja.

Ekipa Telekom-Presse je testirala i mogućnosti kamerice Z10, a kako izgleda snimanje noću moguće je vidjeti u nastavku:

Izvor: Telekom-Presse

 • http://twitter.com/dkkefa Davor Kefurt Kefa

  Hmmmmm… Ovo bi moglo vratiti BB nazad na tržište…

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   O da. I to *ispred* WP-a. Ovisi koliko im ekosustav bude dobar. Ako dobijemo fart appse umjesto pozeljnih – no good. Sama platforma djeluje vise no solidno.

   • zvjer

    Odaje feeling vrijedan Nokiinog Harmattana. Pohvaljujem dizajn bez tipaka, to je jedan od mnogih razloga mojega zaljubljivanja u N9 :-) Ovo otključavanje telefona potezom prsta po ekranu je više nego praktično!

   • http://twitter.com/dkkefa Davor Kefurt Kefa

    Pa, BB je uvijek imao brz sustav i nadasve stabilan… Jedina je boljka bila manjak kvalitetnih aplikacija, pogotovo onih osnovnih i besplatnih. Nadam se da su dosad naučili neke stvari, i nadam se prihvatljivoj cijeni.

 • komentardoo

  Čini mi se da je ovo jedan jako dobro odmjeren telefon. Ekran mi je idealne veličine i bude li jednako dobro odmjerena i cijena bum dobro razmislio o kupnji ovog.

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Nadam se kako su one leakane cijene od po 900 dolara sala.

   • zvjer

    BB kaže da uređaj vrijedi cca od 500 do 800 $ :)

 • Volvox

  Uređaj mi se jako sviđa, od izgleda do software-a. Imam BB Playbook i mislim da bi se dobro upario sa njima a i vidim da su ove swipe geste slične onima na playbook-u. Sve u svemu lijepo.

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Meni je posebno drago sto bi BB10 trebao progledati i na Playbooku. Ako to izvedu, istinski pohvalan potez.

 • http://www.facebook.com/anesm Anes Mulalic

  Meni taj mob privlačniji od bilo kojeg Androida.
  OS je takodjer prefora.