Korisnici pametnih telefona troše više podatkovnog prometa nego korisnici tableta

IdeaPad_Tablet_K1_Hero_10 (Custom)

Kada je riječ o količini mobilnog prometa, korisnici pametnih telefona sada vode pred korisnicima tableta – pokazalo je istraživanje analitičke kuće Arieso. Na vrhu pametnih telefona nalazi se iPhone 5, čiji vlasnici skidaju dvostruko više podataka nego li vlasnici iPhonea 4S ili čak četverostruko više no vlasnici iPhonea 3G.

Ovo stvara nove izazove za mobilne operatere, koji u nemalo prilika nastoje ograničiti korisnike u korištenju mobilnog prometa, bilo spuštanjem brzine bilo mizernim podatkovnim paketima. Bilo kako bilo, najgladniji podataka su vlasnici iPhonea 5, a čak 40% svih podataka biva potrošeno od strane 1% korisnika – uz početak naprezanja LTE veza.

Prvi put korisnici smartphonea konzistentno koriste više podatkovnog prometa od korisnika tableta. Od top 10 uređaja, čak šest su pametni telefoni, tri tableta i jedan phablet. Korisnici tableta su na četvrtom, osmom i devetom mjestu. (…) Čini se neintuitivno, ali po svemu sudeći mogućnosti najnovijih pametnih telefona – ne tableta – stvaraju val sve većeg potraživanja od korisnika. (…) Iz ovoga istraživanja smo otkrili i kako phableti bivaju korišteni kao pametni telefoni, ne tableti.

Istraživanje je pokazalo kako korisnici iUređaja i dalje dominiraju, no prvi put u tri godine je pod svojevrsnim izazovima od konkurencije. Zanimljivosti radi, korisnici Samsung Tab 2 10.1 korisnici su potrošili čak 20% više prometa od korisnika iPada. Više rezultata i informacija o istraživanju je dostupno na izvornom linku.

Izvor: Arieso

  • Mate

    Ništa čudno kad vidiš sve aplikacije za mobitele poput Vibera ili Wats Up-a, tablet je više kao neka vrsta skupe igračke koja ima ograničene mogućnosti te se ne uspijeva suprostaviti pravim laptopima…

  • ivo

    logicno