Microsoft prodao milijun Surfacea. Apple 20 milijuna iPada

Microsoft Surface

Krajem listopada prošle godine Microsoft je tržištu ponudio vlastitu varijantu tablet računala. Microsoft Surface hrabar je korak kompanije na dio tržišta kojim neprikosnoveno vlada Apple sa svojim serijalom iPada, a kako sada stvari stoje div iz Redmonda ugrabio je tek mrvice.

Ako je vjerovati analitičarima tvrtke UBS Microsoft je tijekom posljednjeg kvartala 2012. prodao tek milijun Surfacea. Razlozi slabe prodaje između ostalog leže u tome što je Surface moguće kupiti tek na Microsoftovim prodajnim mjestima te u činjenici da bi se uskoro na tržištu trebala pojaviti i Pro varijanta tableta Surface, koja će kao pokretačku snagu umjesto ‘ograničenih’ Windowsa RT koristiti one u verziji Pro.

S druge strane UBS navodi da je Apple prodao oko 20 milijuna svojih iPada, posramivši Microsoft u ovom segmentu.

Izvor…

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=616426613 Bojan Radovanović

  meni se to en cini mali broj, s obzirom na konkurenciju…tj da apple vec ima ime i vlada trzistem,a androidi su doplo jeftiniji. sasvim ocekivano….bar meni,a sad ako su oni ocekivali da ce prestici apple sa ovim, jbg.

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Cist sumnjam da jesu. Pa i inace su rekli da vise ocekuju od OEM-a s kojima suradjuju te da je Surface tek ono kako su oni “zamislili” ili kako god vec… Da ne govorim o tom da ga prodaju samo u Microsoft Storeovima (koja budala li se samo toga sjetila) kojih je manje no ugrozenih nosoroga.

   S Appleom se u polju tableta (jos) nitko ne moze trzisno mjeriti.

 • http://twitter.com/IvanKujundzic Ivan Kujundžić

  Napravili su ono što su htjeli: referentni dizajn i ušli su u novo tržište. Mislim da rade beta testiranje, poput WP7. Iduća verzija Surface RTa će biti značajno logičnija, a Pro verzija će biti uspješna odmah od početka. Windows 8,5/9 će riješiti ovih nekoliko UX problema koje imaju. 100% sam siguran da je budućnost u “tablet/laptop convergence” i tu će biti 2-3 godine u prednosti ispred Applea. Ja kupujem Pro čim se pojavi negdje u okolnim zemljama, čini mi se savršen za ono što mi treba, a to je sekundarna mašina za surfanje, programiranje, putovanje i sl.