Zahvaljujući Redditu smrtno bolesnom ljubitelju Star Treka ispunjena želja

Star Trek Into Darkness

Da “mreža svih mreža” nije samo mjesto za trolove dokazuje još jedna uspješno odrađena akcija; Na reddit se pred točno tjedan dana javio korisnik ideeeyut s molbom za pomoć jednom ljubitelju treka, a glas je zahvaljujući tome došao i do redatelja J.J.Abramsa.

Korisnik ideeeyut je u postu objasnio da je njegovog dragog prijatelja i okorjelog ljubitelja Star Treka (i svijeta filma općenito) uhvatila teška bolest. Nakon što mu je s 38 godina dijagnosticirana leukemija te nakon što je prošao i izdržao godine terapije, razvio se novi, iznimno rijedak te neizlječiv oblik raka. Kako mu se preostali život broji tek u tjednima, jedna od želja mu je bila vidjeti devetominutni pregled nadolazećeg filma Star Trek Into Darkness – a koju je propustio zbog hospitalizacije.

U svega nekoliko sati, hrpa redditora je činila sve što mogu kako bi pomogli. Neki su poslali kontakt informacije Paramount Picturesa, drugi su tražili veze među obitelji i prijateljima. Ovo su pak pokupili, MTV, ABC News i drugi nacionalni izvori vijesti.

Kako se sve točno odvilo je najmanje bitna stvar, jer je po svemu sudeći informacija o ovome na neki način došla do Abramsa – koji je pak nazvao obitelj u pitanju te aranžirao prikazivanje filma oboljelom čovjeku – i to bez standardne PR pompe koja bi se obično pokušala stvoriti oko ovoga.

Izvor: Mashable & Reddit

  • komentardoo

    Ljepo je pročitati ovakvu vijest.

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

    Inace, izgleda da je preminuo neki dan. :(