Huawei planira uzbudljivi trio uređaja za CES 2013

Huawei Ascend Mate

Među uređajima koji će uskoro ugledati svjetlo dana je prvi Huawei Windows Phone 8 uređaj nazvan W1, Ascend Mate križanac tableta i smartphonea ekrana dijagonale 6.1″ pogonjen Androidom te D2 perjanica “normalnije” dijagonale od 5″.

Huawei se priključuje trendovima ostalih proizvođača (barem kada je Windows Phone platforma u pitanju) u izradi uređaja čije je kućište dostupno u više boja. U slučaju W1, uz crnu i bijelu varijantu bit će dostupni crvenkasta i plava. Što se specifikacija tiče, one bi trebale biti više-manje standardne: 4″ ekran, dvojezgreni Snapdragon S4 procesor radnog takta 1.2GHz, 2000mAh baterija. Prezentiranjem W1, Huawei će postati i četvrti službeni proizvođač Windows Phone 8 pametnih telefona.

Ne treba sumnjati kako će, unatoč raznobojnim kućištima, W1 pasti u potpuno drugi plan prezentiranjem 6-inčnog Ascend Mate phableta. Riječ je o modelu koji će ponovno pomaknuti granice kada je veličina ovakvih uređaja u pitanju, a usporedbe radi jedan od najprodavanijih phableta do sada, Samsungov Galaxy Note II je dijagonale 5.55″. Što se specifikacija tiče, one trenutno variraju ovisno o izvoru, no sasvim je sigurno kako će uređaj nositi komponente u skladu s fizičkom veličinom, i da, to vjerojatno uključuje enormno veliku bateriju (po nekim izvorima riječ je o 4000mAh).

Naposljetku, Huawei bi trebao prezentirati i Ascend D2, koji bi po specifikacijama mogao biti praktički klon HTC Droid DNA modelu: 5″ ekran full HD razlučivosti, uz četverojezgreni procesor radnog takta 1.5GHz i 13MP kamericu. Oba prezentirana Android modela bi trebala koristiti posebno dizajnirano sučelje.

Izvori: MyDrivers & unwiredview