Developeri u korisničkim logovima vide novi iPhone i iOS 7

apple logo

Ne treba sumnjati kako su nove Appleove uzdanice iOS 7 i njime pokretana sljedeća generacija iPhonea već u debeloj fazi razvoja, no vrijedi spomenuti kako su u Cupertino kampusu developeri putem IP adresa locirali i jedno i drugo. Negdje sredinom godine se očekuje i službeno predstavljanje na WWDC 2013, a do tada će sigurno isplivati još informacija.

Svakako je potrebno imati na umu da se podaci o uređaju i platformi daju lažirati, no developere su jedinstvene IP adrese dovele ravno u srce Applea pa tako postoji mogućnost da je riječ o nečem stvarnom i opipljivom nekolicini sretnih zaposlenika. Na žalost, u developer logovima nema daljih detalja o hardveru niti platformi, a po nekim izvorima dijelovi sustava će uskoro biti finalizirani za prvo javno predstavljanje u lipnju.

Nakon neslavne inačice iOS 6 (posebno zbog kontroverznih i nedovršenih mapa koje su trebale zamijeniti Google Maps), očekivanja za sedmicu su visoka. Tek treba vidjeti hoće li se i na koji način Sir Jonathan “Jony” Ive uhvatiti u koštac s onim elementima zastarjelog sučelja koje ne voli (ili po nekim mišljenjima, zapravo voli). Kada je riječ o hardveru, Ive se itekako već dokazao, a po svemu sudeći Tim Cook ima puno povjerenje dati mu gotovo Jobsovu ulogu stvaranja svih Appleovih proizvoda.

Izvor: TNW