Četverojezgrena Sony Xperia na sajmu CES 2013?

sony-xperia
Sony bi prema pisanju kineske online adrese ePrice mogao na sajmu CES 2013 predstaviti novu perjanicu (kodnog) naziva Xperia Z L36h. Nadolazeći pametni telefon dijagonale 5″ bi mogao biti natrpan u potpunosti, od četiri Snapdragon jezgre, preko 2GB radne memorije do 13MP kamerice…

Glasine koje kolaju internetom već neko vrijeme sadrže spomen Sony uređaja koji bi trebao biti konkurencija LG-evom Nexus 4 i HTC-ovom Droid DNA, a pravo vrijeme za njegovo predstavljanje bi moglo biti upravo sada u siječnju – na sajmu potrošačke elektronike CES 2013.

Osim već navedenog Qualcomm Snapdragon S4 Pro četverojezgrenog procesora radnog takta 1.5GHz, 2GB radne memorije i 13MP kamerice, uređaj bi mogao imati 1080p IPS ekran kao i utor za microSD kartice. Uređaj bi, naravno, trebao biti pogonjen Androidom ali nije rečeno u kojoj inačici. Iz procurenih slika je jasno kako se Sony i dalje drži solidnog dizajna, ali i to da se među velikane pokušava gurati čistim specifikacijama.

Iako proizvodi predstavljeni na sajmu CES obično čekaju ljeto/jesen kako bi ugledali tržište, ePrice piše kako će uređaj biti lansiran svega par dana nakon završetka sajma.

Izvor: ePrice

 • http://www.gadgeterija.net/ Boris Radosevic

  Ponestaje im slova. ;)
  Mogli smo neku kladionicu, hoće li se baciti u dvoslovne modele ili će početi pridruživati brojeve.

 • Hrvoje

  Xperia xyz;)

 • dejan

  Kodni naziv je C660X yuga, Xperia Z je ime pod kojim ce se prodavati. Pogonjen je androidom 4.1.2.

 • http://twitter.com/karlovranjes Karlo

  Ma jel su ovo onscreen tipke kao u Nexusa?

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Mhm.

   • http://twitter.com/karlovranjes Karlo

    Ajde neka OEMs su malo bliže stock Androidu!