Vraća li se RIM u igru, drugi dio – procurile fotografije BB10 modela s tipkovnicom

bb-n-series
Nije proteklo mnogo vremena otkako su procurile fotografije prvog uređaja na BB10 platformi. Riječ je bio o L-Series (koji će možda nositi ime Z10), a sada je na red došla i N-Series s tipkovnicom, kao i screenshotovi dijelova novog operativnog sustava…

Do službene najave je ostalo tek nešto više od mjesec dana, a novosti “sa strane” je sve više i više. L-Series uređaj će biti prilično teško probavljiva novotarija za one navikle na hardversku tipkovnicu, no RIM je mislio i na njih. Nešto kasnije od predstavljanja ovog modela, trebao bi stići i uređaj N-Series (mogućeg imena X10) koji bi trebao posjedovati i toliko željenu fizičku tipkovnicu.

Što se specifikacija tiče, Phone Arena navodi kako će biti jako slične onima na alpha uređajima koje su dobili developeri. Tako bi se unutar L-Series trebali nalaziti dvojezgreni TI OMAP 4470 procesor radnog takta 1.5GHz, 2GB radne memorije, 16GB interne memorije proširive s microSD karticama, kao i 8MP kamerica straga i 2MP kamerica za video pozive sprijeda. Uređaj bi trebao biti dijagonale 4.2″ uz razlučivost 1280×768 piksela. Podaci za N-Series trenutno nisu dostupni, no velika je vjerojatnost kako će biti riječ o sličnom hardveru.

Procurile su i screenshotovi samog operativnog sustava, van onoga što je predstavljeno sredinom godine. Već ranije je bilo jasno kako platforma “posuđuje” neke elemente od sustava na tržištu, no paket je u konačnici jako zanimljiv i dovoljno jednostavan, barem na prvi pogled.

Predinstalirane aplikacije u sustavu:

Prvo podešavanje sustava:

Adobe Reader za BB10:

Izvori i fotografije: phoneArena, CrackBerry, cnBeta

  • http://twitter.com/NMojovic Nikola Mojovic

    Najverovatnije je da je to N serija no opet to moze biti i Alpha C uređaj za developere, takođe su izašle i fotografije modela koji vise lici na danasnju Curve liniju proizvoda.

    • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

      Yup, jos uvijek je dosta toga moguce, ipak govorimo o “leakovima”. Jos kakvih 30tak dana i sve ce biti mnogo jasnije. :)