Nokia navodno ipak radi Windows RT tablet

jonas-daenhert-tablet
Po izvorima poznatim ekipi s The Verge, Nokia za prvi kvartal 2013. sprema svoju viziju Windows RT tableta. Uređaj bi se izdvajao po posebno dizajniranom pokrovu/tipkovnici/nosaču koji bi ga obuhvaćao baš poput korica knjige. Dodatni bonus jest da bi taj pokrov trebao sadržavati i zasebnu bateriju.

Tablet bi trebao biti dijagonale 10.1″, opremljen standardnim setom HDMI i USB portova te baterijom koja bi tablet održavala “živim” do 10h (što bi bio solidan napredak u odnosu na ono što nudi Surface RT). Inicijalno bi bio proizveden tek manji broj uređaja, s potencijalom da se napravi i punokrvni Windows 8 uređaj nešto kasnije u godini. Postoji li mogućnost da će se prvi Nokia uradak u ovom segmentu tržišta vidjeti već na Mobile World Congress sajmu krajem veljače?

Nokia je, barem ako je vjerovati nekim analitičarima, na putu prema gore i traži sve moguće spone na kojima bi mogla profitirati. Neobično je (i rizično) da bi prvo odabrano rješenje/spona bila baš RT tablet, jer se platforma (još) nije pokazala pretjerano uspješnom. Zapravo teško da je bila i blip na radaru žestoke iOS i Android konkurencije. Finci su službeno objavili kako ne komentiraju špekulacije ili glasine.

Izvor: The Verge
Ilustracija: Jonas Daenhert

  • Lankku

    Bilo bi super da ovako izgleda :)