Microsoft patentirao virtualne zagrljaje i rukovanja

zagrljaj

Veze na daljinu najčešće ne uspijevaju, no kada Microsoft jednog dana komercijalizira svoj nedavno ‘osvojeni’ patent čak bi i mogle imati šansu.

Prema navodima patenta rednog broja 8,332,755 u Američkom patentnom uredu, 11. prosinca Microsoftu je dodijeljen patent za grljenje, rukovanje ili bilo koji drugi oblik korištenja force feedback tehnologije na daljinu. Nije poznato na koji način Microsoft planira komercijalizirati svoju uslugu, no navode da bi je mogli implementirati za udaljene zagrljaje, rukovanja, manipulaciju dokumentima, pisanje po pločama na sastancima te slične situacije.

Da ne bi sve ostalo na običnim vibracijama, koje uobičajeno imamo već dana u force feedback uređajima poput kontrolera igraćih konzola i sličnima, Microsoft kaže da će se ovdje raditi o taktilnom doživljaju, električnim podražajima i stimulaciji, trodimenzionalnom prijenosu sile, vibracijama, trešnji, promjenama temperature, zvukovima, teksturama i sličnim stvarima.

Zvuči zanimljivo, no za konačni sud ćemo morati pričekati neko vrijeme, nadajući se da će Microsoft doista odlučiti implementirati patent u neke komercijalne proizvode.

Izvor…

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

    #foreveralone