Instagram zbog lavine nezadovoljstva vratio uvjete korištenja servisa na goru (staru) varijantu

instagram

Instagram se pred koji dan našao pred pravom opsadom što online medija, što nezadovoljnih korisnika; jer su i jedni i drugi krivo interpretirali novu varijantu uvjeta korištenja servisa koja je pak trebala stupiti na snagu 16. siječnja 2013. Zbog povratnih informacija i kritike, Instagram je ipak pokleknuo i vratio sve na staro – dok su korisnici sebi pucali u nogu.

Vrijedi podsjetiti kako je Instagram važeća pravila uspostavio po pokretanju servisa u listopadu 2010. a novim uvjetima korištenja se trebao prilagoditi uslijed kupovine od strane Facebooka. Na žalost, ovaj glasniji dio korisnika nije znao kako je Instagram od začetka mogao koristiti njihove podatke (uključujući i fotografije) za oglase ili za bilo što drugo te je nastupilo opće nezadovoljstvo samom najavom promjena uvjeta korištenja – dodatno potencirano krivim interpretacijama online. S druge strane, i Instagram je učinio kobnu grešku odgovarajući (pre)kasno na nastalu lavinu.

Iako su neke od promjena u sada već ukinutoj varijanti uvjeta korištenja bile pogodnije za korisnike – oni su svoje rekli, masovnim brisanjem računa ili tek prijetnjama za takvom akcijom. Osvježena varijanta starih uvjeta će stupiti na snagu 19. siječnja. Instagram će, naravno, i dalje skupljati resurse iz istih izvora kao do sada.

Izvor: Instagram Blog