[VIDEO] Svojom novom reklamom za Windows 8 Microsoft mami kako korisnike tako i developere

Windows 8 wallpaper (1)

Krajem studenog Windows 8, nova verzija Microsoftovog operativnog sustava ugledala je svjetlo dana. Kako sada stvari stoje Windows 8 pronašao je put tek do malog broja korisnika, a prema posljednjim podacima ovaj OS instaliran je na nešto iznad jedan posto računala.

Nije čudno da Microsoft ulaže znatne marketinške napore kako bi promovirao ‘osmicu’, a posljednjom reklamom mami korisnike na instalaciju te developere na programiranje aplikacija.

Pogledajte.

Uz video ide i pripadajući web > generationapp.com.

Šlušam, nadograđujete li se na Windows 8 i zašto. I zašto ne?

 • DM

  ne, IOS je za sad u redu :)

  • raky_b

   iOS???
   ili si mislio na OS X, tj trenutnu verziju istoga pod nazivom Mountain Lion!?
   ili samo brkas pojmove!?

 • Mac4Me

  Nema teorije! prviše su zaoišli svoj glavni cilj sad su krenuli prema onome da zarade što više na tržištu taleta pa su stvorili taj glupi metro ui koji je u potpunosti NEprilagođen PC-ima bez touchscreena! Microsoft ni sam nezna za kojim tržištima žudi nego su upropastili dugododišnju do tada opravdanu, odanost windowsima ali sada idem na OS X (mac) i nevjerujem da ču se vratiti na Windowse ikada više!

 • yeaaa

  Danas sam napokon uspjeo nabaviti Lumiju 920 i mogu vam reci da sam odusevljen. Mobitel je zvjer, cim ga uzems u ruku osjeti se njegova kvaliteta. Tko got govori da je tezak ili da je od plastike, nema pojma o cemu prica. Meni uopce nije tezak, jednostavno osjecaj drzanja u ruci je predobar a sto se tice kvalitete izrade, ok je od plastike je medjutim ovo nije obicna plastika, bolji osjecaj ga je drzati nego iphone a znamo da je Iphone sto se tice kvalitete izrade uvjek bio TOP. Nisam nikad prije imo mobitel na windows phone, tako da mi je ovo prvi i mogu ti reci da mi se i windows phone svida, a sto se tice aplikacija samo mogu reci da sve koje sam koristio za android nasao sam i na windowsima. Ja sam super zadovoljan za sada i bas mi je drago sto sam si ga nabavio. I da napomenem, Nokia maps, city lens i Nokia drive su bolji od google mapa. Ovde imam mape offline, netrebam biti spojen internetom za sto vam netrebam govoriti kolko vam olaksa stvar.

  Jedina stvar kojom nisam zadovoljan je boja, htjeo sam plavu ili žutu ali jbg-a bila samo crna pa onda uzeo tu.

 • Danijel Turina

  Hm, zanimljivo pitanje, hoću li prijeći na win8 ili početi razvijati aplikacije za njega. Sumnjam. Kao firma smo se orijentirali više na web i serversku stranu nego na klijentske aplikacije (klijentska aplikacija je uglavnom web browser), tako da mi je u osnovi svejedno što koristi klijent. Što se tiče onoga što ja osobno koristim, ja sam tu svežder, koristim praktički sve što postoji u nekoj mjeri čisto zato što moram biti u toku s onim što se događa, ali za ozbiljniji rad trenutno preferiram OS X i općenito unix u odnosu na windowse.

 • c0ppo

  Prikazu tablet i stave da se u posljednje dvije godine prodali vise windows licenci nego iOS, macos i android zajedno. E pa moj MS, tones sve dublje i dublje.

  Sve to je istina kad su u pitanju desktop racunala. No na tabletima i mobitelima, vise iOS-a ili Androida se proda u 24h nego WinRT-a ili WP-a unazad 3 godine.

 • Joja

  Ja imam Windows 8 i mogu reći da sam prezadovoljan sa njom. Dapače nije za svakoga, pogotovo ne za ljude koji teško prihvaćaju promjene.