SMS Audio STREET, slušalice 50 centa sa zvukom udaraca Mirka Filipovića

SMS Audio STREET by 50

Slušalice SMS Audio STREET by 50 cent. Modna linija Beyonce House of Deron. Donje rublje by David Beckham. Svako toliko poznati&slavni izbacuju na tržište nešto što nosi njihov potpis. I dok se većina njih uglavnom bavi proizvodnjom i potpisivanjem nečega što je daleko od njihova osnovnog posla 50 cent je odlučio izaći s linijom svojih slušalica.

Sasvim logično rekli bi. Čovjek je glazbenik i producent i ima smisla da je ušao u biznis sa slušalicama. Odlučio je, kaže, od dana kad je osnovao SMS Audio, napraviti slušalice koje se mogu preklapati, savijati i micati, a bez gubitka kvalitete zvuka i izdržljivosti.

Prije nekoliko dana Boris vam je dao svoj pogled na slušalice SMS Audio STREET by 50, a sada je došlo vrijeme da ih dodatno pogledamo.

Ali avaj! STREET by 50 ne mogu se preklapati za razliku od recimo bitno jeftinijih Sennheiser HD 280 Pro. Nije da je preklapanje neka bitna stavka, ali ako ih trebate staviti u ruksak ili torbu vjerujte – je.

SMS Audio STREET by 50

STREET by 50 postoje u dvije varijante – sa žicom i bez nje. Wireless varijanta gotovo je za tisuću kuna skuplja i u Americi s njom ide mali plastični koferčić za transport. U Hrvatskoj model sa žicom, kojeg smo i mi testirali, dobijete u običnoj poliesterskoj vrećici za cijenu od 1800 kuna!

No dobro, nije ni to njihova najlošija strana. Problem 50-ijevih slušalica prije svega je u zvuku koji nije izbalansiran da bi na njima mogli slušati različite vrste glazbe.

U trenutku kad se bas zakotrlja sve ostalo padne u drugi plan i u ušima imate samo njega. Pokušajte zamisliti da vas Mirko Filipović svako toliko plesne i shvatit ćete zašto to nije dobro. A kad slušate nešto bez basa zvuk je ‘ćelav’.

SMS Audio STREET by 50

Na predstavljanju slušalica 50 je kazao kako je želio, dok hoda vani, imati zvuk kakav ima u studiju. U tome je vjerojatno i uspio, ali u tom slučaju to su slušalice namijenjene za slušanje samo onog što on producira i proizvodi.

SMS Audio STREET by 50 izgledom su privlačne, ali uzmete li bijele umjesto crnih budite pripravni na redovito čišćenje. Sluške su ugodne za nošenje, a ear padovi su od memorijske pjene što ih čini dodatno udobnijima. Obruč nije napravljen od najjeftinije plastike, ali za tu cijenu čovjek bi očekivao puno više. U vrećici zajedno s njima stiže i kabel, mrvicu kratak, ali zato s mikrofonom. Pohvalno je što je isti moguće odvojiti na samim slušalicama.

SMS Audio STREET by 50

U šetnji gradom s njima na ušima i dalje ćete čuti vanjsku buku, jer nisu ‘noise –cancelling’, ali ne onoliku koliku biste očekivali. Za slušanje u uredu, mora se priznati, STREET by 50 u stanju su vas dobro izolirati od ostalih kolega.

Zaključak se nakon gore napisanog sam po sebi nameće. Za 1800 kuna na tržištu ima boljih i jeftinijih slušalica, no pravi fanovi 50-ja sigurno neće propustiti priliku i nabaviti STREET by 50.

Tvrtka E-mobile tijekom jučerašnjeg dana obavijestila nas je da su gore spomenute te sve ostale slušalice tvrtke SMS Audio od jučer dostupne u Hrvatskoj, a potpunu ponudu svih modela, zajedno s pripadajućim cijenama možete pogledati na službenim stranicama.

 • lolam

  “Za 1800 kuna na tržištu ima boljih i jeftinijih slušalica.” :D

 • 1

  Za 1000kn manje mogu se kupiti puno bolje slušalice od npr AKG-a, ili Sennheisera.
  Ovo je smeće kao i Beats.

  • RexxaR

   Realno nemam toliko para (1000, 1800) kuna koliko god da su…
   ali realno…su smeće…samo ih potpis i marka dizu toliko visoko…
   mogu se mnogo bolje sluske naci do 200 kuna…