Geekovi čupaju kose, Raspberry Pi od sada s dvostruko više RAM-a

Krajem veljače ove godine ultrajeftino računalo Raspberry Pi krenulo je u pohod na tržište. Brojni entuzijasti diljem svijeta pohitali su ugrabiti primjerak i interes je iznenadio kako tvorce ovog računala tako i online trgovine u kojma je isto bilo moguće nabaviti. Navala je splasnula i Raspberry Pi možete kupiti za okruglih 35 dolara, a sigurno će vas razveseliti podatak da su zaduženi za razvoj ovog hardvera ničim izazvani odlučili poduplati dostupnu količinu radne memorije.

Ako ste kojim slučajem propustili Raspberry Pi dolazi s 700MHz ARM procesorom uz sada 512MB radne memorije, HDMI i RCA video izlazima, dva dodatna USB porta te mrežnim izlazom i naravno, utorom za SD kartice. Povećanjem dostupnog RAM-a, u novom modelu nazvanom jednostavno B, ekipa britanske fundacije Raspberry Pi Foundation osigurala je da korisnici ako to žele na Raspberry Piju mogu bez problema zavrtiti recimo Android u verziji 4.0 ili nešto slično.

Jednako tako, povećanjem RAM-a Raspberry Pi sada ima količinu radne memorije istovjetnu igraćim konzolama XBOX 360 ili PlayStation 3.

Svima koji su naručili svoje primjerke osnovnog računala na kućne adrese bit će isporučene verzije s 512MB radne memorije.

Izvor…

 • http://www.facebook.com/mihaels3 Mihael Stojanović

  Nikad cuo za taj proizvod

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Da si citao Gadgeteriju, citao bi o njemu :P

 • Mate

  Definitivno je na listi želja. Zanim me ima li itko spomenuti uređaj i koliko dobro može poslužiti za HTPC?

  • http://www.gadgeterija.net/ Denis Jelec

   Stize recka za koji dan, moram samo srediti svoje planove da je dovrsim… ;)

   • Mate

    Željno isčekujem ;)

 • http://twitter.com/SilverSpace Miroslav Matejaš

  Odlična stvarčica, vrti se xbmc gore super bez problema