U novom Golfu ‘sedmici’ uredno prede NVIDIA Tegra 2

Volkswagen je upravo na sajmu Paris Auto show predstavio svoj Golf VII, a koji će korisnicima biti dostupan već od ove jeseni. Svi zainteresirani kupci u sklopu automobila dobit će i centralni sustav pogonjen NVIDIJINIM procesorom Tegra.

Centralni upravljački sustav novog Golfa, onaj zadužen za zabavu i informacije, ne onaj za upravljanje auromobilom, oslanja se na snagu procesora NVIDIA Tegra 2, a svim će vlasnicima ovog i mnogih drugih vozila preko korisničkog sučelja Kanzi te zaslona osjetljivog na dodir ponuditi navigaciju, upravljanje audio mogućnostima vozila, telekomunikacijama te svim ostalim dodacima koje uobičajeno nalazimo u pametnim telefonima ili računalima.

Tegra se već nalazi u nekim vozilima poput recimo Audija A3 ili Škode Oktavije, a sada svoj put pronalazi i do novog Golfa.

Izvor…

 • http://www.facebook.com/apple.conspiracy.1 Apple Conspiracy

  Događa se upravo ono što se dogodilo s mobitelima – automobili postaju sve više gadgeti i računala u smislu tehničkih specifikacija ali način njihove vizije i korištenja još uvijek je arhaičan, kao i prije 100 godina. Samo se čeka netko tko će stvar “reizumiti”, dakle taj postojeći hardver upotrijebiti za nešto novo što će promijeniti svijet automobila da bude nesvodiv na ono staro.
  Do tada, i dalje smo u sustavu “Golfa koji više ne zna što bi napravio da ostane isti a opet nova verzija”, ko nekad kad su tijekom desetljeća svi voljeli “dobru staru i besmrtnu Nokiu 3210″, i onda je odjednom zaboravili.

 • osiris

  Das krampvagen gnojf

 • s

  Prvi put čujem da grafički čip “PREDE” :) Ali ajde :)