Cinkanje se isplati. Zbog uhićenja suosnivača The Pirate Baya Kambodža dobila 60 milijuna dolara

Kambodžanske vlasti bogatije su za 59,4 milijuna dolara, a koje su dobile kao donaciju od švedskih vlasti, koje su eto odlučile da bi upravo ovoj državi trebalo pomoći u demokratskom i ekonomskom razvoju, poboljšanju ljudskih prava, zaštiti okoliša i sličnim segmentima. Zgodno, donacija se poklopila s uhićenjem Gottfrida Svartholma.

Početkom mjeseca dolijao je Gottfrid Svartholm jedan od suosnivača najpopularnijeg torrent web odredišta na svijetu The pirate Baya. Uhićen je u Kambodži gdje je pobjegao nakon što mu je određena zatvorska kazna te znatna novčana kazna zbog njegova sudjelovanja u ‘prljavoj raboti’ omogućavanja ilegalnog downloada korisnicima diljem svijeta.

Sasvim slučajno ili ne, netom nakon uhićenja Švedska je potpomogla Kambodži s 400 milijuna švedskih kruna, a što je preračunato gotovo 60 milijuna američkih dolara.

Kako bilo, Svartholm sjedi u kambodžanskom zatvoru i čeka izručenje u Švedsku gdje ga čeka zatvorska kazna u trajanju od godine dana te novčana u iznosu od 1,1 milijuna dolara.

Izvor…

  • Tomislav

    Trebao je otići u Kinu…