Dokument iz RIM-a potvrđuje dolazak BB10 uređaja tek u 2013.


Kanadski Research in Motion poznat po svojim BlackBerry uređajima je u velikim problemima što se poslovnih rezultata tiče. To nije tolika novost koliko činjenica da su potonuli gotovo u potpunosti nedavnom objavom kako će prvi uređaji sljedeće generacije ugledati svjetlo dana tek 2013. Plan razvoja koji je procurio internetom samo potvrđuje tu informaciju…

Plan tako pokazuje prve uređaje kodnog imena London i Nevada paralelno s lansiranjem BB10 operativnog sustava negdje u prvom kvartalu 2013. Dok bi Nevada nastavila tradiciju hardverskih tipkovnica, London bi trebao biti njihov prvi uređaj samo s dodirnikom ekranom osjetljivim na dodir. U listi su tu još i tablet Blackforest za treći kvartal 2013. kao i još dva pametna telefona Nashville i Naples.

O BlackBerry 10 sustavu je već pisano u više navrata, ali teško da može postati jasno hoće li RIM preživjeti i ovu godinu bez svježih uređaja. S druge strane, sve i da to bude slučaj, hoće li kasno lansiranje novog operativnog sustava biti dovoljno za povratak među velike igrače?

Za 2012. je poznato tek da će PlayBook dobiti svoju LTE varijantu, kao i to da će se moći osvježiti na BB10OS kada platforma bude u potpunosti gotova.

Izvor: BBOS