Početna cijena Instagrama iznosila je dvije milijarde dolara. Zuckerberg ju je osobno spustio na milijardu

Cijeli svijet bio je iznenađen Facbookovom kupovinom Instagrama, foto aplikacije i donekle društvene mreže preko koje korisnici dijele i pregledavaju fotografije. Osim svijeta, kupovinom je bio iznenađen i upravi odbor Facebooka koji nije imao blage veze da Zuckerberg osobno i pomalo u tajnosti pregovara o kupovini Instagrama.

Kako navodi WSJ Zuckerberg je bez ičijeg znanja pregovarao o kupovini Instagrama s Kevinom Systromom, jednim od vlasnika, a koji je kao početnu cijenu svog foto servisa zatražio čak dvije milijarde dolara.

Zuckerberg je pregovore navodno započeo 5. travnja ove godine, kada je Systroma pozvao na razgovor o mogućem preuzimanju. Jedina koja je nešto znala, ali nije bila uključena u pregovore, je operativna direktorica Facebooka Sheryl Sandberg.

Odboru Facebooka vijest o kupovini Instagrama Zuckerberg je priopćio 8. travnja, dan prije nego li je to saznao ostatak svijeta.

Izvor…

  • http://www.webasticno.com Ante

    Ima smisla, jer prihodi od instagrama iznose milijardu godišnje, a tehnologiju je nemoguće imitirati i potreban je tim od 150 zaposlenih za održavanje + Instagram ima 10x više korisnika od Facebooka… Oh wait…

  • Ivan

    Kad će FB kupit kisik koji udišemo? I za koliko će svemogući Zuckerberg spustiti cijenu istoga?