Gase se Netokracija i Gadgeterija, stiže Gadgetokracija.com!

Netokracija, najčitaniji regionalni blog koji se bavi internetskom kulturom, te Gadgeterija, najpopularniji domaći tehnološki blog koji se bavi gadgetima, odlučili su se spojiti u jedan news portal -Gadgetokracija.com. Sam portal, obzirom na migraciju domena, bit će dostupan kasnije tijekom dana.

Razlozi spajanja ova dva dosadašnja web rivala isključivo su ekonomske prirode, a sam proces spajanja ove dvije popularne lokacije započeo je početkom ožujka, te je finaliziran sa 31. ožujkom 2012. godine. Vlasnici portala, Ivan Brezak Brkan i Boris Radošević, složni su u naumu da dignu kvalitetu rada obje redakcije, te da publici ponude sve vijesti, članke, kolumne i recenzije na jednoj web lokaciji. Tako će Gadgetokracija zadržati sve postojeće autore, a ovim spajanjem otvorena su i dva nova radna mjesta, te će u narednim danima biti raspisan natječaj za dva IT novinara koji će upotpuniti tim Gadgetokracije.

Ivan Brezak Brkan, vlasnik Netokracije, izjavio je kako je izuzetno optimističan po pitanju ovog spajanja iako, priznaje, nije mu bilo lako odustati od brenda Netokracije kojeg je, kaže, godinama stvarao.

‘Na Netokraciji je nedostajala rubrika PR objava, u čemu je Gadgeterija prednjačila, pa je ovaj potez sasvim dobrodošao, obzirom da su PR objave sasvim legitimna, ali i učestala forma marketinga’, kazao je Brezak Brkan, te dodao kako se ‘od nečega mora i živjeti’.

Ono što je krenulo kao ‘šala’ na Twitteru, obzirom da postoji povijest ‘sukoba’ između dvojice vlasnika, završilo se jednom racionalnom odlukom, a na korist čitatelja koji su do sad čitali oba portala.

Boris Radošević, dosadašnji vlasnik Gadgeterije, tvrdi kako ovim poslovnim potezom nitko ne gubi.

‘Na neki način, spojili smo najbolje od oba portala. Gadgeterija, primjerice, nije imala dovoljno ljudstva da svakih dva sata objavljuje nove vijesti, i tvita ih pod egidom ‘[EKSKLUZIVNO]‘, [UKRATKO]‘ i sl., a što se pokazalo kao izuzetno prihvatljiva forma za publiku. Nadam se da će ovim potezom i segmenti dosadašnje Gadgeterije dobiti na kvantiteti’, zaključio je Radošević.

Obzirom da su obje redakcije do sad bile bez fizičke lokacije redakcije, spajanjem ova dva portala došlo je i do nove poslovne odluke. Naime, Gadgetokracija.com će imati i svoju fizičku adresu, za potrebe čega je iznajmljen ured na šestom katu Vjesnikova nebodera.

Svečani domjenak povodom udruživanja ova dva portala bit će upriličen sljedeći tjedan, 3.travnja, u prostorima kluba Pepermint. Nakon formalnog programa, posjetitelje će zabavljati DJ Borja, a svakom posjetitelju osigurali smo besplatnu medicu, pod pokroviteljstvom udruge CRANE.

 • Maksic

  Super – konacno! Trebalo je Netokraciju odavno ugasiti. Nema iritantnije osobe od Ivana Brezaka Brkana – na portalu nikad nije bilo vijesti, samo je objave i najave projekata svojih prijatelja objavljivao. Koga briga dal netko odluci prodavati traperice za ipad, ili cipele – sljedece ce sigurno biti startup za gace.

  Nadam se da ce sad Boris sve to u svoje ruke uzeti!

 • jo

  to je neka šala,zar ne? :)

 • Lucian

  1. April!!! Dobar vic, Borise.

 • Marin

  Borise, nikakvo druženje sa IBB ti nije potrebno. On je trol, ti si car, od*** to.

 • Luka

  Ma da, do kraja dana ce biti dostupno, a domena gadgetokracija.com slobodna! Iako bi to bilo dobro, laz je.

 • http://ribac.blog.hr Ribac

  Prvi april iz aviona…

 • darko0

  ako nije sala za prvi april, javljam se za mjesto novinara

 • Sven

  hahhahah 1. aprilll

 • https://twitter.com/#!/dkkefa Davor Kefurt

  Tako mi i treba kad mamuran ne kužim da je 1. april….

 • Hrc

  U startu ok,ali malo između redaka i na ovaj dan,hm…Aprilili:)

 • http://www.kunalipa.com el.gambo

  Jeeeeeee!
  Ovo će mi zaista olakšati život jer će se broj sajtova koje redovito pratim smanjiti za 10%
  Hmmm… sad ne znam trebam li i tamo ostaviti isti komentar ili to sad ide automatski?

 • Luka

  Prije nego ste ovo napisali trebali ste na Twitteru ugasiti @gadgetokracija koji ima postove od prije godinu dana gdje pise da je sala

 • http://bubni.com Bubni.com

  brkan moj omiljeni krkan…

 • Vedran

  baš sam se poveselio nekako … :-(

 • http://www.vertex-hosting.com Mario

  Ja se vec prestrasio, kad ono prvi april xD