Sljedeći tjedan dolazi nam iPad 3, no do kraja godine dolazi i minijaturna verzija ovog tableta

Već i ptičice na grani znaju da je Apple za 7. ožujka zakazao megaznačajan događaj na kojem će javnosti i svijetu pokazati najnoviji uradak iz svoje kalifornijske tajvanske radionice. Sudeći prema najavi očekujemo iPad u verziji 3, no prema nekim drugim informacijama krajem godine pojavit će se i minijaturna verzija iPada.

Prema pisanju cneta iPad Mini; ovo nije službeni naziv uređaja, upravo smo ga izmislili, sadržavat će zaslon dijagonale 7,85 inča, no razlučivosti 1.024 x 768 piksela, istovjetnu onoj u iPadu 2. Ovaj podatak razveselit će programere koji neće morati mijenjati izgled svojih aplikacija.

Druga glasina vezana uz ipad Mini tiče se cijene, a koja bi trebala iznositi negdje između 249 i 299 dolara.

Naglašavam, radi se isključivo o glasinama, no tko zna, možda sljedeći tjedan Apple gukne i o ovom tablet mališanu.

Izvor…

 • http://vanja.gavric.org Vanja

  Radi se o glasinama na koje je Steve Jobs himself odgovorio da je 7-inch tablet DEAD ON ARRIVAL?

 • Pedja

  Od svih glasina o iPad-u, vi ste objavili onaj koji 99,99% nije tacan.

  Nisam nikakav marketniski mag da zakljucim jedno: Apple nikada nece izdati manji (citaj jeftiniji) iPad. Apple nikada nece izdati manji (citaj jeftiniji) iPhone. Zašto? Pa zato što bi samo sebi srozali imidz koji grade vec godinama. Oni su high end kompanija, koja ne zeli da pravi uredjaje (citaj Android) dostupne sirokim narodnim masama.

  Ukoliko su u medjuvremenu skroz skrenuli sa puta koji je Steve lepo zamislio, onda ce verovatno originalni iPad biti veci, tako da bi razlika u dimenzijama bila koliko-toliko znacajna.

 • Fran Bukulin

  Ja ne preporučam taj mini . Jel onda će se korisnici stalno dvoumiti između ta dva .

 • http://www.webasticno.com Ante