Kodak u bankrotu, a tuži ga Apple


Kao da Kodaku voda nije već odavno preko ušiju, Apple ga tuži za povredu patenata kod pisača, digitalnih kamera i digitalnih okvira za slike. Stečajni zakon itekako ostavlja prostora daljim tužbama, ali je Apple bio “široke” ruke i tražio očitovanje suda prije nego krene u akciju.

Time je Apple na neki način omogućio Kodaku da odluči kada će proces zaista i početi. Eastman Kodak osnovan je davne 1889. a suvereno je balansirao (a u nekim segmentima i vladao) tržištem sve do većeg udarca tijekom devedesetih i drastičnim padom prodaje filmova za aparate. Posljednji put su ostvarili profit daleke 2007. Početkom veljače tekuće godine Kodak je objavio kako u potpunosti prestaje s proizvodnjom i razvojem digitalnih fotoaparata, video kamera i digitalnih foto okvira, a sve resurse će preusmjeriti u jedan jedini segment – foto pisače.

Kodak kao da je tražio dalje nevolje. Kako je kompanija nastavila propadati javljale su se nove (i sve luđe) strategije kako je spasiti; jedna od njih je bila tužiti pola mobilnog svijeta (Apple, HTC, …) za povredu patentnih prava. Izgleda kako će bumerang efekt ovdje samo još staviti stijenu oko noge već potpuno potonulog Kodaka.

Izvor... Bloomberg

  • stipe

    uopce nisan iznenadjen

  • LouisLane

    Apple će tužit svemir jer je stvorio voće koje imaju u logou.

  • kastor

    po meni je apple najpickastija firma koja je ikad postojala,nekazem da us oni sranje imaju dobrih stvari ali mislim da do 2020 godine nece postojati osoba koju oni nece tuziti,