Nakon smrti Whitney Houston Sony podigao cijenu njenih najvećih hitova

Samo nakoliko sati nakon smrti glazbene dive Whitney Houston Sony je korigirao veleprodajnu cijenu njenog albuma ‘The Ultimate Collection’. Cijenu su podigli i to s 4,99 na 7,99 funti.

Korisnici iTunesa iz Velike Britanije primijetili su povećanje cijene albuma Whitney Houston ‘The Ultimate Collection’, a koji sadrži hitove poput ‘I Wanna Dance With Somebody’ i ‘I Will Always Love You’. Iako je cijena povećana u Appleovom iTunesu, kompanija nema ništa s time. Naime, vlasnik prava na glazbenu kolekciju Whitney je Sony Music, a koji je podizanjem veleproajne cijene automatski doveo do povećanja cijene spornog albuma u iTunesima..

Ovo povećanje s 4,99 na 7,99 funti, što je otprilike 60 posto, dogodilo se samo nekoliko sati nakon što je nesretna pjevačica preminula, a prema nekim navodima iz Sonyja kompanija nije željela dodatno zaraditi na njenoj smrti, nego je samo ispravila cijenu koja je inicijalno bila pogrešna. O.o

Sasvim očekivano prodaja glazbe Whitney Houstog probila je granice i brojne njene skladbe i albumi tijekom jučerašnjeg dana probili su se na prvo mjesto ljestvica.

Kako bilo ovo nikako nije ispao zgodan PR za Sony, kome svi zajedno možemo poručiti ‘end aaaaaaajjjjj, vil oooolveejz looovjuuuuu’…

Izvor…

 • siniša

  dok cijeli svijet žali za glazbenom divom,sony na njenoj smrti zarađuje, to pokazuje koliko je takvim kompanijama stalo do ljudi…umjesto da su joj odali počast tako što bi na jedan dan pokklanjali njene hitove. te i takve kompanije trebale su štititi acta,pipi i sopa…strašno.

 • http://twitter.com/#!/hpnikola Nikola

  E, al kako im je to objašnjenje da je cijena inicijalno bilo lošije postavljen? Pa to je stvarno bacanje pjeska u oči.

 • Yomi

  Iako nisam pretjerani fan glazbe koju je stvarala pokojnica, iz inata Sonyu idem sad skinuti torrent njene cijele diskografije. In ya face Sony!

 • http://www.gadgeterija.net Denis Jeleć

  Propada im mobilni segment trzista, moraju namaknuti lovu negdje drugdje.

 • Ivan

  Veleprodajnu cijenu – koliko je meni poznato veleprodajna cijena je kad kupuješ nešto na veliko a čisto sumnjam da će netko kupit 100 komada istog. Tako da ovo nema veze s ničim jer za običan puk važi maloprodajna cijena.

  • http://gadgeterija.net Boris Radošević

   Lol, pa naravno da ima… Sony odredi veleprodajnu cijenu Appleu, koji korigira svoju maloprodajnu cijenu, brijem da to ima veze s tobom i onime što ti plaćaš ili?

 • jaja ture

  Jadan onaj koji to kupuje :-( Mogao bi malo HTV staviti reprizu tjelohranitelja po 1000 put :-)

 • MARIJA

  Za jedan rođendan dobila sam njezin cd sa najvećim hitovima, non stop ga slušala i pjevala, pogotovo Same script, different cast. Toliko mi je žao što se žena uništila, bila je tako prekrasna, a glas neusporediv. Mislim da više nikad neću odslušati Same script, different cast bez da mi pritom suza krene… :(