Untethered Jailbreak za iUređaje na A5 čipu


Nakon mnogo mjeseci grupnog rada i suradnje s ljudima koji su dobrovoljno poslali ukupno 10 milijuna (!) izvještaja (u manje od tjedan dana) Chronic Dev ekipi kako bi vješti prsti i kod “ukrotili” A5 čip i omogućili Jailbreak, on je napokon dostupan.

20. siječnja je bio povijesni dan. Dan kada je Apple pokle…dobro, drama ipak nije potrebna. Dovoljno je reći kako je Jailbreak na iPhone 4S i iPad 2 uređajima napokon moguć, a za njega je bilo potrebno udruživanje mnogo iOS hakerskih mozgova i tisuće i tisuće radnih sati…

Ne znam je li iti jedan iOS haker mogao očekivati koliko će ovaj A5 čip zakomplicirati stvari na jailbreak sceni. Ova borba bez prestanka za jailbreakom je postajala sve težom i težom sa svakim novim izbačenim uređajem, a cijela situacija s A5 samo ide u prilog toj tvrdnji. Nakon mnogo mjeseci rada bez opipljivih rezultata odlučili smo se na drugačiji pristup.
GP Admin

Ta promjena pristupa je omogućila nevjerojatno brz razvoj situacije. Ekipa je javnosti pustila poseban CDevReporter alat koji je u uređajima dobrovoljaca skupljao podatke o svim rušenjima. Zahvaljujući više od 10 milijuna izvještaja, stvorila se baza podataka od neprocjenjive važnosti za razvoj Jailbreaka.

Bez daljnje gnjavaže s tekstom, tko već nije odradio posao trk na izvorni link za više informacija ili na dva download linka u nastavku:

Windows Download alata za JB: link

MacOS X Download alata ja JB: link

Linux inačica stiže uskoro…

Izvor: GreenPois0n