Appleu odobren patent za punjenje uređaja solarnom energijom, konkurencija već u strahu od pomrčine


Patentni ured SAD-a odobrio je nagriženoj jabuci ukupno 16 patenata u seriji. Isti pokrivaju stvari od solarnog punjenja do 3D pregleda videa za iMovie i još par sitnica, a o svemu više u nastavku.

Među ostalim zanimljivostima jest i patent za docking station koji sadrži neke značajke koje tek trebaju ugledati svjetlo dana. Ljubiteljima Applea će svakako biti zanimljiv patent vezan za solarne panele koji bi jednog dana trebali suncem okupane iOS uređaje puniti strujom.

Tu je još patent za kamerice ili bolje rečeno, za metodu kojom se ekran prilagođava (rotiranjem) sadržaju koji je fotografiran. 3D patent je nešto neobičniji, jer se ne odnosi na pravi trodimenzionalni prikaz, već na ranije poznato (iPod touch/iPhone) Cover Flow sučelje, ali za filmiće.

Dock station, ili pametna bazna stanica u ovoj varijanti donosi neke mogućnosti poput automatskog konfiguriranja periferije, posebno u slučaju kada je uređaj unutar automobila.

Što još reći, osim strpljenja za implementaciju. Do tada valja upamtiti kako iOS uređaji (ali i ostala elektronika) nisu ljubitelji jakog sunca. ;)

Izvor…

  • cickova

    -.-

    evo razloga zasto mrzim apple