Dosadašnji broj informacija 988 zamijenio novi – 11888. Probajte ga zapamtiti ;)

Koliko god nam bilo čudno još uvijek ima ljudi koji nazivaju ‘informacije’, legendarni broj 988, na kojem ste uvijek mogli saznati koja je zgrada najveća na svijetu, koja životinja najbrže trči ili koliko je najduže trajao snošaj dvaju pavijana. E pa ‘informacije’ od sada imaju novi broj, a koji nećete saznati nazovete li 988. ;)

UPDATE: Damn, umor čini svoje. 988 je broj na kojem smo saznavali pretplatničke brojeve!!! To se promijenilo, damn… ;)

Čitaj objavu za medije:

Dugogodišnji broj Službe davanja obavijesti o informacijama pretplatnika 988, općepoznat i prihvaćen od strane korisnika, zamijenjen je novim – 11888.

Posljedica je to Zakona o elektroničkim komunikacijama i Plana numeriranja donesenog od strane HAKOM-a, prema kome je Hrvatski Telekom tadašnji broj 988 bio dužan zamijeniti novim, što je i učinjeno 1. srpnja 2010. godine.

Sve informacije koje su ranije mogli dobiti na broju 988 – poput podataka o brojevima pretplatničkih telefona i telefaksa, pokretnih telefona po nazivu pretplatnika ili obrnuto – korisnici mogu saznati pozivom broja11888. Broj je dakle promijenjen, ali usluga je ostala ista.

  • http://www.imenik.hr Imenik Info

    Načelno ste zaboravili dodati da se radi o demonopolizaciji tržišta, osim toga Imenik.hr jedini za sada ima brojeve svih telekom operatera na jednom mjestu (www.imenik.hr), te je sve te informacije mguće je dobiti i na telefonskom broju 11880.

  • Daniela Blažević

    i ne pise da se naplacuje ,a prije nije