Režiser filma ‘Old Boy’ svoj novi film u potpunosti je snimio iPhoneom

Za poznatog južnokorejskog filmaša Park Chan-wooka čuo sam nakon što sam odgledao njegov odličan film ‘Old Boy’, a koji mu je između ostalog donio nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu. Sada Chan-wook dolazi korak dalje i predstavlja svoj novi fantasy hororac ‘Paranmanjang’.

Osim uobičajeno bizarne priče, standardnog potpisa ovog filmaša, film je poseban po činjenici da je u potpunosti snimljen mobitelom iPhone 4.

‘Potraga za lokacijama snimanja filma, snimanje dokumentarca o nastanku filma, sam film te svi ostali materijali, u potpunosti su snimljeni iPhoneom’, izjavio je Chan-wook na promociji i dodao – ‘Što se nastanka gotove verzije filma tiče, prolazili smo uobičajeni proces nastanka filma, osim što nam je kamera bila znatno manja od uobičajene’.

Noćne scene i scene slabog osvjetljenja Chan-wook snimao je u crno – bijeloj tehnici, kako ne bi do izražaja došle slabije sposobnosti mobitela u takvim uvjetima.

Očekivano, dio ukupnog troška nastanka filma u iznosu od 130.000 dolara pokrio je južnokorejski telekom operater Korea Telecom, koji ima ekskluzivu na distribuciju uređaja u Južnoj Koreji.

Izvor…