Google Chrome je najveći dobitnik 2010. godine

Google Chrome

Barem ako je suditi po udjelu na tržištu. Naime, prema najnovijim podacima ekipe Net Applicationsa Google Chrome godinu je završio s udjelom od 9,98 posto. Brojka na prvu izgleda malo, no kada se pogleda porast onda je doista impresivna.

Na kraju 2010. prvo mjesto na listi web preglednika i dalje je držao Internet Explorer s odjelom od 57,08 posto, no pogledaju li se brojke prethodnih mjeseci Microsoftov web preglednik nezaustavljivo gubi udio na tržištu.

Što se pak Mozillinog Firefoxa tiče on je 2010. završio s udjelom od 22,81 posto, što je otprilike istovjetan udio koji vuče još od srpnja ove godine.

Više detalja o udjelu web preglednika na kraju 2010. možete pogledati na ovoj adresi.

 • http://blog.prime.ba ogiogi

  Da u 2011. uzme bar jos 10% IE-u :)

 • http://gadgeterija.net Groovyrider

  @ogiogi: Bude, sigurno…

 • http://www.netsrbija.net marko

  biti bolji od konkukrencije i uspeh sleduje

 • http://www.teaandandrei.com Andrei Zvonimir Crnkovic

  To Chrome! :d

 • http://www.dizajnmagazin.com Jopi

  Pozz svima, imam jedno pitanjce. Bio sam se prebacio na Chrome, ali brzo se i vratio na FF iz jednog jedinog razloga. Kada zalijepim malo veci tekst u Chromeu u WYSIWYG editor on mi obrne redoslijed pasusa… Zadnji na vrh i tako sve unazad i prvi pasus dodje na zadnje mjesto :) Zna neko u cemu je fora…

 • http://gadgeterija.net Groovyrider

  @Jopi: Ja ne znam odgovor, ali vjerujem da će ti netko pomoći…

 • http://besplatnifilmovizagledanje.blogspot.com/ Besplatni filmovi

  Dosta me iznenadilo ovo od Firefoxa 22%.Redovno koristim Firefox vec godinu dana(prije IE) i okolina više manje susrećem se s Firefoxom.Vjerujem da ako se u obzir uzme samo Hrvatska,Mozzila ima dosta veći udio barem 35%.Fan sam Mozzile i mislim da ima izvjesne prednosti nad drugim browswerima.