Trodimenzijalna projekcija na glavnom zagrebačkom trgu

Ako ćete se kojim slučajem naći u Zagrebu 29. ili 30. prosinca svakako posjetite glavni zagrebački trg jer će se na njemu tijekom dva dana održati, kako tvorci kažu, ‘neviđena 3D mapping projekcija’. Pojednostavljeno, stvaralačka mreža ZEBRA prezentirat će svoj projekt naziva Nedogled.

Više detalja pročitajte u objavi za medije…

Građani i posjetitelji Zagreba, 29. i 30. prosinca, doživjet će na središnjem zagrebačkom trgu još neviđenu 3D mapping projekciju.
 
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji na pročelju zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića, svi slučajni prolaznici imati će priliku uživat u spoju tehnologije i umjetnosti u obliku 3D mapping projekcije. Radi se o umjetničkom projektu nazvanom Nedogled kojeg ja osmislila i organizirala interdisciplinarna grupa umjetnika iz stvaralačke mreže ZEBRA.
 
- Ovakve projekcije i umjetničke instalacije su sve popularnije u svjetskoj produkciji, a ovom ćemo prilikom u Hrvatskoj po prvi puta izvesti takav projekt u javnom gradskom prostoru. Radi se o tehnički jako zahtjevnom projektu na kojem rade stručnjaci iz područja digitalnih umjetnosti, arhitekture, scenografije i video produkcije – rekli su autori projekta David Lušičić i Zvonimir Marčić iz Zebre.
 
Iako autori projekta ne vole otkrivati svoje zamisli prije same izvedbe, Lušičić nam je otkrio kako će se pred očima slučajnih prolaznika odvijati virtualna predstava sačinjena od vizualnih preslikavanja, urušavanja, savijanja te ponovnih sastavljanja pročelja zgrada. Projekt Nedogled biti će ostvaren zahvaljujući financijskoj podršci Nokije.

  • zeki022

    stara fora al eto je i kod nas

  • http://gadgeterija.net Groovyrider

    stara, al neka… da nam je što više ovakvih domaćih projekata