ZOMM će se pobrinuti da nikada ne izgubite mobitel

zomm

Više uopće ne treba trošiti riječi na to koliko su nam mobiteli olakšali svakodnevnu komunikaciju. Ili otežali, ovisi kako gledate na ovu problematiku. Jednako tako ne treba trošiti riječi što su nam dobroga ili pak opet lošega donijeli smartphoni ili ‘pametni telefoni’ kako ih neki nazivaju. Ipak, karakteristika obaju kategorija uređaja je kompaktnost, a kompaktni gadgeti skloni su gubljenju. Ovdje bi na scenu mogao stupiti gadgetić nazvan ZOMM.

ZOMM je uređaj koji se nosi kao privjesak za ključeve, a koji će nam omogućiti nekoliko stvari. Kao prvo uređaj je moguće koristiti kao ‘vanjsku’ slušalicu, tj. preko njega je moguće odgovoriti na nadolazeći poziv, bez diranja samog mobitela. Također, s njime je jednim pritiskom na pripadajuću tipku moguće nazvati 911, zapravo 112 u našem slučaju.

Treća namjena ZOMM-a je da vas uređaj audio/vizualnim signalima upozori svaki puta kad se udaljite od mobitela, a sve kako ga ne biste negdje slučajno ostavili. ZOMM će biti službeno predstavljen na nadolazećem sajmu potrošačke elektronike CES 2010 pa ćemo saznati nešto više detalja o njemu…