Solarni Samsung S7550 Blue Earth stigao na hrvatsko tržište

samsung-blue-earth_still

O Samsungovom eko mobitelu S7550 Blue Earth izvijestio sam vas tijekom veljače prošle godine kada je kompanija najavila njegovo pojavljivanje na svjetskom tržištu. E pa, sada je došlo vrijeme da se ova solarna telekomunikacijska bebica pojavi i na našem tržištu.

Samsung Electronics, jedan od ekološki najsvjesnijih proizvođača elektroničkih i telekomunikacijskih uređaja, godinu koju je obilježio svojom zelenom ofenzivom, završava isto tako – lansiranjem prvog touchscreen telefona koji se napaja sunčevom energijom. Iako su mnogi početkom godine, kada je na Mobile World Congressu po prvi put predstavljen Samsung S7550 Blue Earth, odmahivali rukom govoreći da se radi o konceptu koji nikada neće zaživjeti u komercijalnoj ponudi, korejski proizvođač još je jednom dokazao svoju predanost zaštiti okoliša, te svojoj konkurenciji poručio da gdje postoji volja, postoji i način.

Samsung S7550 predstavljen je pod motom The Blue Earth Dream, a radi se o tome da je Samsung i korisnicima i što je još važnije – cijeloj industriji – na konkretan način pokazao na koje se sve načine može umanjiti emisija štetnog CO2 i štedjeti energija u svakom stadiju od proizvodnje i korištenja do upotrebe samih proizvoda. Ujedno Samsung S7550 Blue Earth predstavlja prekretnicu i u materijalima koji se koriste u izradi uređaja jer u potpunosti eliminira otrovne supstance iz mobilnih telefona dok su sama pakiranja izrađena od recikliranih materijala. Samsung tu ne misli stati već jasno poručuje da će poticati svoje korisnike širem svijeta da razmišljaju na ekološki svjesniji način te što više koriste proizvode koji minimalno narušavaju prirodnu ravnotežu.

Revolucija u svijetu mobilnih komunikacija

Samsung je svoj revolucionarni mobilni telefon dizajnirao u obliku ovalnog svjetlucavog kamenčića, a prva od mnogih specifičnosti koja ga krasi je solarni panel koji se proteže preko cijelog stražnjeg dijela kućišta i u stanju je generirati energiju dostatnu za komunikaciju uvijek i svugdje.

To ga ujedno čini prvim mobilnim telefonom kojem energiju za rad osigurava Sunce. Uz to, S7550 Blue Earth je u potpunosti izrađen od reciklirane plastike nazvane PCM, koja je dobivena iz plastičnih boca za vodu, što značajno umanjuje korištenje goriva i emisije CO2 u procesu proizvodnje. Uređaj kao i punjač nemaju nikakvih štetnih supstanci poput nusproizvoda paljenja na bazi broma, berilija i ftalata.

Pakiranje mobilnog telefona Samsung S7550 Blue Earth je kompaktno i lagano, izrađeno je od recikliranog papira, a u paketu s telefonom dolazi i energetski učinkovit punjač koji krasi 5 star certifikat što u ovom slučaju znači da u stanju mirovanja ovaj uređaj koristi energiju manju od 0,03W. Kao dio pilot programa „Voluntary Agreement of European Commission IPP (Integrated Product Policy)“, Samsung je prihvatio korištenje ocjenjivanja potrošnje energije punjača mobilnog telefona kad se ne vrši punjenje. Na hardveru, međutim, njegove ekološke značajke ne prestaju. Posljednji iz Samsungove serije ekološki prihvatljivih proizvoda, naime, ima i jedinstveno korisničko sučelje koje je kreirano na način da korisnika diskretno ali kontinuirano podsjeća na očuvanje okoliša.

Ovo korisničko sučelje omogućuje korisniku da bude energetski učinkovit prebacivanjem na Eco mode, budući da se jačina svjetlosti ekrana, pozadinsko svjetlo i Bluetooth vrlo jednostavno mogu podesiti na energetski učinkovitu razinu, dok pomoću Eco walk funkcije korisnik može brojati svoje korake ugrađenim pedometrom, te tako jednostavno izračunati koliko je doprinio smanjenju emisija CO2 svojim hodanjem, budući da nije koristio motorno vozilo. Ova jedinstvena funkcija omogućuje korisnicima i da izračunaju svoj doprinos očuvanju šuma!

Punokrvan multimedijalni telefon

Usprkos najvišim ekološkim standardima, kojima se nije približio niti jedan drugi svjetski proizvođač mobilnih telefona, Samsung S7550 Blue Earth je punokrvan multimedijalni uređaj osposobljen za cijeli niz aktivnosti.

U njegovo, svega 14,2 milimetra tanašno tijelo, integrirana je kamera od 3 megapiksela koja uz fotografije snima i vidje isječke. Za glazbenu podlogu u dugim šetnjama se brinu MP3/eAAC+/WMA player, te FM radio s RDS-om dok je reprodukciju video datoteka tu H.263/H.264/MP4/WMV player. Za brz download sadržaja s interneta ali i surfanje mobilnim internetskim stranicama nemjerljivo će pomoći podrška za rad u najnaprednijim HSDPA i Wi-Fi mrežama, dok su za povezivanje s drugim uređajima ili računalom osigurana žična (USB 2.0) i bežična (Bluetooth 2.1) veza.

Planer, diktafon i preglednik dokumenata tu su kako bi korisnici Blue Earth modela, jednako kao i svih drugih Samsungovih uređaja, mogli obavljati niz poslovnih zadataka, dok praćenje omiljenih i korisnih internetskih stranica olakšava RSS čitač. Osim toga, model S7550 se hvali i s fascinantnih 130 MB interne memorije koju je moguće nadograditi microSD karticama do maksimalno 16 GB , a ono što nikom sigurno neće promaći je njegov raskošni TFT ekran (240 x 400 piksela) osjetljiv na dodir, koji prikazuje 16 milijuna boja, i putem kojeg se upravlja svim funkcionalnostima uređaja.

Samsung S7550 Blue Earth već je stigao na hrvatsko tržište putem generalnog zastupnika Europatrade-mobilea, a dobavljiv je po maloprodajnoj cijeni od 2.199 kuna.