Sony Ericsson W980 – audio player u mobitelu. Ili je možda obratno…

Trebate mobitel, ali trebate i MP3 player? Ne tražite dalje jer Sony Ericsson u svojoj golemoj kolekciji mobitela pod serijom Walkman nudi i model W980 – simpatičan preklopni uređaj s bogatim multimedijskim mogućnostima i znatnim podatkovnim prostorom.

Sony Ericsson W980 predstavljen je još prošlog ljeta, no eto, tek sad se dokopah jednog primjerka. Prvi pogled na uređaj otkriva da se radi o uređaju koji osim karakteristikama, na korisnike cilja i svojim primamljivim dizajnom. Elegantno kućište uređaja definitivno će impresionirati okolinu gdjegod da se s ovim mobitelom pojavite.

Oku ugodan dizajn

Ako se mene pita preklopna forma i nije neko rješenje koje mi daje osjećaj pouzdanosti i trajnosti, no naglašavam, ovo je čisto osobni stav uzrokovan činjenicom da sam svojim nespretnim ručendarama u stanju polomiti čak i najotporniji mehanizam. Korisnici koji su navikli na ovu vrstu uređaja te oni koji će ju tek zavoliti, a s gadgetima se ophode ‘normalno’ neće na preklopnu činjenicu imati apsolutno nikakve zamjerke.

Uređaj sadrži dva ekrana – glavni, unutrašnji, dimenzija 35 x 46 milimetara (240 x 320 piksela) sa izuzetno jasnom slikom te dodatni vanjski, dimenzija 27 x 27 milimetara (176 x 176 piksela), a čija je osnovna namjena upravljanje glazbenim datotekama. Isti je aktivan dok je mobitel ‘zatvoren’ te pokrenuta glazba, a kojom se upravlja preko ugrađenih tipaka, osjetljivih na dodir.

unutrašnja numerička tipkovnica prilično je velika i dobro osvijetljenja i moji nespretni prsti njome su se koristili bez ikakvih problema.

Potpune dimenzije uređaja iznose 92 x 46 x 16.9 milimetara, a teži ugodnih i okruglih 100 grama.

Ispod haube krije se štošta

Ispod haube Sony Ericsson W980 sadrži svu silu mogućnosti i dodataka – 3.6Mbps HSDPA prijenos podataka, 3G, GPRS, Bluetooth, USB povezljivost, 3,2 megapikselnu kameru, FM radio, podršku za reprodukciju MP3, ACC, ACC+, eAAC+ te WMA audio datoteka, koje pak možete pohraniti na bogatih 8GB ugrađenog podatkovnog prostora, Microsoft ActiveSync, a isporučuje se sa svim silom dodataka/softvera poput SensMe, PlayNow, TrackID, diktafon, Access NetFront web preglednik, x-Pict Story, budilica, kalkulator, kalendar, bilješke, imanik, štoperica, 3D igre te ostalima, svojstveni ovoj vrsti uređaja.

S obzirom da se radi o glazbenom mobitelu, što i sama oznaka Walkman sugerira, Sony Ericsoon W980 sadrži par ugrađenih stereo zvučnika, koji neće biti dovoljni da ozvučite glavni trg nekog od gradova, no biti će sasvim dovoljni da u društvu zavrtite neku najnoviju mptricu koja vas je oduševila.

Za kraj navodim da je uređaj dostupan isključivo u crnoj boji, no to nije nedostatak nego prednost jer Sony Ericsson W980 ju odlično nosi i izuzetno je ‘elegantan’. Sony Ericsson W980 možete nabaviti u ponudi Vip-a po cijenama od 1891 do 2491 kunice.

Sony Ericsson W980