Predstavljen projekt za naprednu pretragu hrvatskih internetskih adresa

whois.com.hr

Projekt WhoisHR omogućuje svojim korisnicima da doznaju detaljne informacije o hrvatskim internetskim adresama poput imena vlasnika, datuma registracije, imena tvrtke koja pruža uslugu smještaja domene i mnoge druge korisne informacijeZagreb, 7. travanj 2008. – Na internetskoj adresi whois.com.hr smješten je novi web projekt za napredno pretraživanje hrvatskih internetskih adresa WhoisHR.
Uz pomoć ovog servisa zainteresirani posjetitelji mogu besplatno pretraživati detaljne informacije o .hr, .com.hr, .iz.hr, .name.hr i .from.hr domenama. Jednostavnim utipkavanjem imena domene u polje za pretragu moguće je doznati informacije o vlasniku domene, datumu registracije, statusu domene, imenu tvrtke koja pruža uslugu smještaja domene i druge tehničke podatke primjerice IP adrese na kojoj je domena smještena. Na WhoisHR-u je moguće pretraživati i po imenu vlasnika i imenima tvrtki što predstavlja značajnu novost i unaprjeđenje na hrvatskom internetskom prostoru.

Napredna usluga praćenja registracije novih domena omogućuje korisnicima informiranje o kreiranju novih com.hr domena maksimalno 24h nakon njihove registracije. Obavijesti o kreiranju novih domena se mogu pratiti na WhoisHR-u ili primati putem maila.
Dostupna je i usluga praćenja isteklih domena koje više nisu zanimljive njihovim nekadašnjim vlasnicima. Na taj način korisnici mogu steći uvid i u projekte koji nisu nikad zaživjeli.

WhoisHR prvi je projekt takve vrste u Hrvatskoj i namijenjen je tvrtkama čije su glavne djelatnosti web hosting, preprodaja domena, web design i web development, te svim ostalim korisnicima koji imaju potrebu za detaljnim tehničkim informacijama o hr domenama.
Projekt WhoisHR razvila je tvrtka Grejp.d.o.o. (www.grejp.com) specijalizirana za razvoj malih internetskih projekata, u čijem se vlasništvu nalaze i poznati projekti Skarabej i WriteSomething.